Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Δημοσιεύματα που στοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς

Κάποια σημερινά δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου αναφέρουν ότι πάνω από 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίως εκπαιδευτικοί, έσπευσαν να καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης το τελευταίο 20ήμερο για να προφυλαχθούν από την καταιγίδα του νέου Ασφαλιστικού. 

Όπως είναι προφανές για κάποιον αδαή στα περί των συνταξιοδοτήσεων των εκπαιδευτικών συμπεραίνει ότι από τους 10.000 συνταξιοδοτούμενους η μεγάλη πλειοψηφία είναι εκπαιδευτικοί που ευνοούνται έναντι των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι δεν έσπευσαν προ της ψήφισης του νέου νόμου να επωφεληθούν.
Ο συντάκτης του άρθρου με τον τρόπο που παρουσιάζει το θέμα υποδαυλίζει μια εμπάθεια και κακεντρέχεια σε βάρος των εκπαιδευτικών.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να στρέφεται μερίδα του αναγνωστικού κοινού τους εναντίον των εκπαιδευτικών με σχόλια του τύπου:

  • Το δωράκι των Συριζανέλ στους πελάτες τους δημόσιους υπαλλήλους εκπαιδευτικούς, με την έναρξη εφαρμογής του ασφαλιστικού νόμου για αυτήν την κατηγορία κατά ένα μήνα αργότερα. Απατεώνες, λαϊκιστές καταστροφείς, σε αγαστή συνεργασία με τους ΔΥ

  • Και επειδή βρέθηκα σε μια τέτοια παρέα πρόσφατα, οι νέες ανύπαντρες καθηγήτριες ψάχνουν μόνο γαμπρό που να είναι και αυτός καθηγητής ή δάσκαλος, για "να κάθονται μαζί τους καλοκαιρινούς μήνες και Χριστούγεννα-Πάσχα". Το ακούτε; Όποιο κόμμα τους αξιοποιήσει τους καλοκαιρινούς μήνες και τους βάλει να δουλέψουν όπως όλοι και να έχουν 22 μέρες άδειας το χρόνο, θα έχει την ψήφο μου και χιλιάδων άλλων πολιτών.

  • Μην στεναχωριέσαι. Ας μην αξιοποιηθούν εάν δεν θέλουν, που δεν θέλουν. Δουλεύουν 9 μήνες + 1μήνας άδεια = 10 μηνών αποδοχές. Οι υπόλοιποι 2 μήνες άνευ αποδοχών. Ας κάθονται να ξεκουράζονται πιασμένοι χεράκι-χεράκι !

  • Τρέχουν 10.000 Δ.Υ κυρίως Εκπαιδευτικοί !Όλοι δηλ. οι δουλευταράδες !


  • 2,5 ΩΡΙΤΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ...4 ΜΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ...ΑΡΑΛΙΚΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.

Ξεχνούν οι καημένοι, και αυτό παραλείπεται από τον αρθρογράφο, ότι:


Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλλουν παραίτηση μόνο το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου. Οι αιτήσεις είναι αυστηρά καθορισμένες μόνο για αυτό το χρονικό διάστημα κάθε έτους. Αν υποβληθεί αίτηση παραίτησης από εκπαιδευτικό σε διαφορετική χρονική περίοδο απορρίπτεται. Μάλιστα αυτές τις μέρες έγινε θέμα με κάποιους εκπαιδευτικούς που βρήκαν δουλειά με καλύτερη αμοιβή στο εξωτερικό και υπέβαλλαν παραίτηση εκτός του προκαθορισμένου χρόνου με αποτέλεσμα να τους περνάνε πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης για παράπτωμα εντός υπηρεσίας. Αυτό σημαίνει λερωμένο μητρώο με όλα τα συνακόλουθα. Ας μην παρασύρονται λοιπόν όσοι διαβάζουν το άρθρο ότι οι εκπαιδευτικοί έσπευσαν να επωφεληθούν για να μην τους προλάβουν τα νέα μέτρα. Άλλωστε φέτος υποβλήθηκαν 530 αιτήσεις παραίτησης από τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας σε αντίθεση με την περυσινή χρονιά που υποβλήθηκαν 1450. Συμπέρασμα: οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να βρεθούν στην αβεβαιότητα της σύνταξης προτιμούν να παραμείνουν στην εργασία τους. Επιπλέον τη θέση τους την κέρδισαν σταθμίζοντας τα συν και τα πλην του λειτουργήματός τους. Δεν παρακάλεσαν κανέναν να τους διορίσει, ούτε είχαν μπάρμπα στην κορώνη για να τους χώσει στο δημόσιο από το παράθυρο. Πάντα ήταν από τους πιο χαμηλά αμειβόμενους στο δημόσιο χωρίς υπερωρίες και άλλα έξτρα που επαυξάνουν το μισθό. Ας μη βγάζουν λοιπόν τόση χολή κάποιοι. Άλλωστε οι εκπαιδευτικοί ξέρουν καλά πως όσο κι αν τα σκυλιά ουρλιάζουν, το καραβάνι προχωρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου