Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Στοιχειώδης διαδικασία ισότητας το συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών

Δεκτή έγινε βουλευτική τροπολογία που αφορά τη ρύθμιση για τον χρόνο παραίτησης των εκπαιδευτικών από την υπηρεσία. Όπως δήλωσε ο Νίκος Φίλης με την τροπολογία με γενικό αριθμό 393 και ειδικό 39, που αφορά τη ρύθμιση για τον χρόνο παραίτησης των εκπαιδευτικών από την υπηρεσία, επανορθώνεται μια αδικία και αποκαθίσταται η ισότητα. Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, αφ’ ης υποβάλουν την παραίτησή τους λογίζονται αμέσως ως συνταξιοδοτούμενοι. Για ειδικούς λόγους στον χώρο της εκπαίδευσης αυτό δεν γίνεται, διότι μέχρι τώρα περιμέναμε να γίνονται οι αλλαγές στο τέλος. Ακόμα κι αν παραιτηθεί κάποιος στη μέση της χρονιάς, φεύγει στο τέλος της σχολικής περιόδου. Θεωρούμε λογικό να λογίζεται ότι συνταξιοδότηση συμβαίνει αφ’ ης υποβληθεί αίτηση παραίτησης και να παραμένει για λόγους λειτουργικούς στο σχολείο μέχρι τις 31 Αυγούστου που τελειώνει η σχολική χρονιά ο εν λόγω εκπαιδευτικός. Είναι μία στοιχειώδης διαδικασία ισότητας. 

Η τροπολογία αυτή γίνεται δεκτή.

Στην εν λόγω τροπολογία έγινε μια βελτίωση από τον Υπουργό: 
Στην τροπολογία με γενικό αριθμό 393 και ειδικό 39 θα παρακαλούσα –το είπα όταν την έκανα δεκτή, ίσως όμως δεν έγινε τόσο πολύ καθαρό- όπου υπάρχει η λέξη «διδακτικό έτος» να γραφτεί «σχολικό έτος». Είναι προφανής η διαφορά. Το σχολικό έτος τελειώνει στις 31 Αυγούστου και το διδακτικό έτος τελειώνει 30 Ιουνίου. Επαναλαμβάνω αντί «διδακτικού» γίνεται «σχολικού έτους». 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Σωστό είναι και αυτό. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Συμφωνούμε, ήταν ευρύτερης αποδοχής η τροπολογία αυτή. Είναι η τροπολογία υπ’ αριθμ. 393/39. Είναι τροπολογία Βουλευτική την οποία κάναμε αποδεκτή. Είναι για τη συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών. 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αντί για διδακτικό γίνεται σχολικό. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Ναι. Σας είπα ποια είναι διαφορά. Γιατί υπάρχουν εξετάσεις τον Ιούλιο. Δεν είναι τα πράγματα έτσι εύκολα. Σχολικό έτος 31 Αυγούστου, ενώ το διδακτικό είναι 30 Ιουνίου.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 393 και ειδικό 39, όπως τροποποιήθηκε από τον κύριο Υπουργό; 

ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτή, δεκτή. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΖΗΛΟΣ: Κατά πλειοψηφία. 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ: Κατά πλειοψηφία. 

ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κατά πλειοψηφία. 


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 393 και ειδικό 39 έγινε δεκτή, όπως τροποποιήθηκε από τον κύριο Υπουργό, κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο άρθρο 33 του νομοσχεδίου.
ΠΗΓΗ:http://xenesglosses.eu



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου